Ασθενής 63 ετών, προσέρχεται λόγω αναφερόμενων από το οικείο περιβάλλον διαταραχών βάδισης, πρόσφατης μνήμης και προσωπικότητας, συμτωματολογία αρχόμενη προ τριετίας.Υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου η οποία ανέδειξε κυστική εξεργασία στο κατώτερο τμήμα της τρίτης κοιλίας (18x16x14mm), χαμηλού σήματος στις Τ2 ακολουθίες και υψηλού σήματος στις Τ1 (ως επί κολλοειδούς κύστης). Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε αρχικά συντηρητικά, υπό παρακολούθηση με ετήσιο έλεγχο με μαγνητική τομογραφία. Από το περιβάλλον αναφέρεται προοδευτικά επιδείνούμενη συμτωματολογία κατά το τελευταίο εξάμηνο, για την οποία και αποφασίστηκε χειρουργική αντιμετώπιση.

Υποβλήθηκε σε Διημισφαιρική Διαμεσολόβιο Διατρηματική εξαίρεση της Κολλοειδούς κύστης, διάνοιξη του διαφανούς διαφράγματος καθώς και σε Τρίτη Κοιλιοστομία διεγχειρητικά.

Ο ασθενής εξήλθε από την κλινική μας την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα με σαφή βελτίωση των διαταραχών πρόσφατης μνήμης, συγκέντρωσης και βάδισης. Ο μετεγχειρητικός έλεγχος με αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε πλήρη αφαίρεση της εξεργασίας.

Προεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος

Μετεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος

Όλες οι παθήσεις
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής Κλινικής Έτους 2018-2019
Περισσότερα +

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής Κλινικής Έτους 2018-2019

17/10/2018

     Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής Κλινικής Έτους...

Νευροχειρουργική Κλινική ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς

Όλοι εμείς, ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή των ασθενών μας πιο ποιοτική και κυρίως ελπιδοφόρα!

Εφημερίες

 • Η Νευροχειρουργική κλινική εφημερεύει καθημερινά 08.00 με 14.30 (εκτός από την επόμενη γενικής εφημερίας) ενώ κάθε τέσσερις ημέρες έχει γενική εφημερία.
 • Λειτουργούν τακτικά εξωτερικά νευροχειρουργικά ιατρεία κάθε Τρίτη και  Πέμπτη 11.30 με 14.00 τηλ.: 1535
 • Λειτουργούν απογευματινά εξωτερικά Ιατρεία με ραντεβού τηλ.: 213 2033600

Επικοινωνία

 • Νευροχειρουργική Κλινική
  ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς

 • Λεωφόρος Μεσογείων 154
  Χολαργός
  ΤΚ 11527

 • +30 213 2032364

 • info@neurosurgerygennimatas.gr

Στο χάρτη

Powered by: PowerSite.gr

© 2022 Νευροχειρουργική Κλινική ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»