Άντρας ασθενής 55 ετών, νοσηλεύτηκε λόγω υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και διαγνώσθηκε με ρήξη ανευρύσματος μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας. Υποβλήθηκε σε ενδαγγειακή αντιμετώπιση με coils (εμβολισμός) και έλαβε εξιτήριο μετά την ολοκλήρωση της αγωγής του.

Πέντε μήνες αργότερα και παρά την ικανοποιητική αγγειογραφική εικόνα τόσο κατά τον εμβολισμό όσο και κατά τον επανέλεγχο στο μεσοδιάστημα, διαγνώσθηκε με νέα ρήξη του ίδιου ανευρύσματος, ενώ ο αγγειογραφικός έλεγχος κατέδειξε compaction των coil.

Υποβλήθηκε σε δεξιά πτεριονική κρανιοτομία, παρασκευή του ανευρύσματος και με χρήση προσωρινών clip με σκοπό τον αποκλεισμό του ανερύσματος από την ενεργό κυκλοφορία, πραγματοποιήθηκε διάνοιξη αυτού, αφαίρεση μέρος των coil και αποκλεισμό αυτού με χειρουργικά clip.

Στις προεγχειρητικές φωτογραφίες απεικονίζονται κατά σειρά ο αρχικός εμβολισμός, η εικόνα της επαναιμορραγίας σε αξονική τομογραφία και ο αγγειογραφικός έλεγχος μετά την επαναιμορραγία.

Προεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος

Μετεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος

Όλες οι παθήσεις
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής Κλινικής Έτους 2018-2019
Περισσότερα +

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής Κλινικής Έτους 2018-2019

17/10/2018

     Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νευροχειρουργικής...

Νευροχειρουργική Κλινική ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς

Όλοι εμείς, ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή των ασθενών μας πιο ποιοτική και κυρίως ελπιδοφόρα!

Εφημερίες

 • Η Νευροχειρουργική κλινική εφημερεύει καθημερινά 08.00 με 14.30 (εκτός από την επόμενη γενικής εφημερίας) ενώ κάθε τέσσερις ημέρες έχει γενική εφημερία.
 • Λειτουργούν τακτικά εξωτερικά νευροχειρουργικά ιατρεία κάθε Τρίτη και  Πέμπτη 11.30 με 14.00 τηλ.: 1535
 • Λειτουργούν απογευματινά εξωτερικά Ιατρεία με ραντεβού τηλ.: 213 2033600

Επικοινωνία

 • Νευροχειρουργική Κλινική
  ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς

 • Λεωφόρος Μεσογείων 154
  Χολαργός
  ΤΚ 11527

 • +30 213 2032364

 • info@neurosurgerygennimatas.gr

Στο χάρτη

Powered by: PowerSite.gr

© 2021 Νευροχειρουργική Κλινική ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»